gollynbossy

golly&bossy na izložbi Sve naše životinje

golly&bossy blog - moderna galerija - mačak - izvor oreb

Dragi Naši,

Stvarno je sramota da nismo odavna pisali ništa o nijednoj izložbi. Malo krivimo sebe, ali više krivimo zimu i hladnoću koji su nas prikovali u kuću. Ali, napokon je zasjalo sunce, produžili su se dani, a i mi smo bili na izložbi koja se savršeno uklapa u poetiku gollyh&bossyh: Sve naše životinje – Animalističke teme u hrvatskoj modernoj likovnoj umjetnosti u Modernoj galeriji u Zagrebu.

U izložbu nas uvodi elegantni Konj Stipe Sikirice.

golly&bossy blog - stipe sikirica - konj

A onda nas odmah dočekuje Autoportret sa psom Miroslava Kraljevića. Imali bismo njemačkog ovčara samo da možemo napravit sliku s njim u istoj ovoj Kraljevićevoj pozi. Naša fotografija je takva kakva je, ovdje je bolja reprodukcija.

golly&bossy blog - moderna galerija - miroslav kraljević

Kako bi vam izložba bila još zanimljivija, možete sami sa sobom ili s osobama s kojima ste na izložbi igrat igru: Pogodi životinju. Pozivamo Vas i naše čitatelje da zaigraju tu igru s nama. Koje su ovo životinje:

golly&bossy blog - moderna galerija

golly&bossy blog - moderna galerija - penavuša

Druga igra je Stavi sliku na Instagram. Odlična slika za to je Guščarica na Savi Nikole Mašića.

golly&bossy blog - moderna galerija - guščarica na Savi
#ootd #curke #meandmygirls #takavdan #hangingout #volimštosevolimo #pozitiva #blessed #crostagram #croatiafullofbeauty #instalook #nature #like4like
I za kraj, budući da mačke vladaju internetom, normalno da su zavladale i ovom izložbom.

Imate super Golu macu, Stipana Tadića

golly&bossy blog - moderna galerija - gola maca - stipan tadić

Imate ovega nakostriješenega mačora Izvora Oreba. Zaboravili smo kako se točno zove djelo, ali mačor je super, pravi otočni ulični kontejneraš.

golly&bossy blog - moderna galerija - mačak - izvor oreb

I imate ove preslatke mačiće nekog 19-stoljetnog slikara kojem smo zaboravili ime ali: #omg #toocute #catsofinternet #lovekitens #adorable

golly&bossy blog - moderna galerija - mačke

Kratki, ali slatki post približava se kraju. Još vam moramo reć koje su ono životinje. Dakle, Crčak Dalibora Stošića i Čaplja Sofije Naletilić Penavuše.

A sad smo se sjetili i našega super posta o našem kućnom bestijariju (klik).

Izložba u Modernoj galeriji je produžena do 7. svibnja zbog velikog interesa publike. Nadamo se da će je netko posjetit i radi našega posta.

Stojte dobro,

Vaši

Comments ( 2 )

  • luki 2

    Bila sam na izložbi; pogledala, usvojila….:))))) No, nisam bila vrijedna i fotkala – ali, eto – nadoknađeno ovim divnim postom…Pusa, L+B+G

  • Afro Dita

    Lijepo. 🙂

Comments are closed.