gollynbossy

golly&bossy po londonskim muzejima tj. butigama

blog golly&bossy - London - Victoria&Albert Museum

Dragi Naši,
Bili smo u Londonu i bilo nan je odlično, naravno. Postavili smo vlastiti rekord od četiri muzeja u jedan dan, kupili zakon postole za svakodnevno gaženje i zakon vestu za poslijepodnevne kavice i festivale (vesta = haljina na starokrajskom govoru).

Od muzeja smo bili u British Museum i vidili izložbu o umjetnosti ledenog doba, u Victoriji&Albertu o Davidu Bowieju i još bili u palaču Kensington i Tate Modern. Vidili smo svega, izašli pametniji nego što smo ušli, ali što sad da van govorimo, sve možete vidit po internetima i po knjigama. Zato ćemo van ode govorit o muzejskin butigama koje su našen potrošačken duhu jednako drage koliko i muzeji. Božemoj, mogli bi cili dan provest samo u butigi od Viktorije&Alberta. Kad smo tamo osjećamo se kako kad smo bili dobili barbiku iz Australije i da nan je moć sve kupit tamo bili bi najsritniji. A ima stvarno svega: od pribadača do bicikleta. A sve šesno, mirisno, izdizajnirano, prekrasno. Joooo….

A tek Palača Kensington. Budući da tamo stvarno živi kraljevska obitelj (Kate i William su sad tamo, bila je i Dijana, tu je odrasla i kraljica Viktorija) i u butizi je sve šesnije i luksuznije. Kako i pristoji dvorcu. Hoćeš kupit srebrnu žlicu, hoćeš kupit fini porculan, hoćeš najskuplji čaj, hoćeš fensi replike starih igračaka… Ima i malo škletijih stvari, ali samo malo.

Kad smo već po butigama, gremo min po ulici Oxford prohodimo kraj H&M-a, ali što ćemo ulazit, imamo tega doma koliko hoćemo. Kad tamo izlog od H&M Home. “Ma daj, što stvarno ima i to. Ovo moramo vidit.” I vidili smo, ali ni nešto, moramo priznat.

Vratimo se na muzeje. Ne ni u izložbene prostore ni u butige nego na sitnice koje su nam zapele za oko.

Tate Modern

British Museum

Palača Kensington

Vaši Konzumenti

Comments ( 4 )

  • zenagaza

    Prekrasno! Tako bih rado ponovno u London, tako nadahnjujući grad, divni muzeji, tamo sam shvatila što znači ‘postav’ i posao kustosa, posjeti nekima su trajno izmijenili moje poglede i na umjetnost i na umijeće da se ona pokaže

  • blogdogg

    ma daj pa jebeš City i royaltise…London je na Nottin hill gateu, Portobello roadu, Camden townu, Hammersmithu-najbolji London je u zoni 2…Fulham uvrh glave…več Kings road je šminka!

  • (wo)man's world

    Osjećam tešku ljubomoru dok čitam ovaj post. London je definitivno među mojim neostvarenim željama 😀

  • Pingback:golly&bossy na najlipšem mistu u Istanbulu | golly&bossy

Comments are closed.