gollynbossy

golly&bossy vas pozivaju na Korčulu u posezoni

blog golly&bossy - Konoba Mate Pupnat

Dragi Čitatelji,
Već smo spominjali kako imamo super apartmane na Prižbi i u Lumbardi u kojima ćemo vas rado ugostit po povoljnim cijenama. A samo bi vam htili napomenut da je najbolje da dođete u posezoni. Izbjegnite gužvu i ciku sedmoga i osmoga miseca i dođite u deveti kad Jadrolinija još ima litnji red plovidbe, a vozu i trajekti iz Drvenika (najbolji način da dođete na Korčulu.)

More je super toplo, više ni onako vruće, a ako tempirate dolazak za zadnji vikend u osmi misec možete poć na motorijadu u Smokvicu (klik). Smokviška Motorijada organizirana je tako dobro da nan cilo vrime ni jasno di je nesta mediteransko-šlampavi duh koji inače prati sve manifestacije u Staremu Kraju. Svi su pristojni i ljubazni, piće i hrana se kupuju na posebne bonove, ima i kamp, a rokenrol praši na najjače. Pod prašenje posebno mislimo na požeški bend Vrane.

Scenografiju upotpunjavaju ready-made objekti. Zašto da propadu stare gume i konop što ga je izvrglo more, je li tako?

A ima i motori.

Drugi razlog zašto su Korčula i naši apartmani najbolji izbor tek u devet misec je Konoba Mate u Pupnatu.

(slika s Facebook-stranice Konobe Mate)

Zašto? Zato što u Konobi Mate možete jist ono što ninđi drugo nećete. Na primjer: ravijole od kozjega sira u umaku od kadulje, menestru s pestom od mindeli i menestru iz mora i poja (s kozicama i tikvicama)…
(Ove slike koje smo mi slikali nisu ništo, ali to zato što smo jedva čekali jist.)

… i ukusni sir neobične boje za koju nikako nismo uspili shvatit od čega je i zaključili da moguće da ga držu u gospinem ulju i zato je ljubičasti. Ali konobar nam je objasni da ga činu s vinom. To je ovo što izgleda kako nika salama, ali ni salama nego sir s vinom. Preukusnost!

U Konobi Mate čin sedete za stol dobijete neki od njihovih domaćih likeri. Od ruže, od kaduje, travaricu…

U Konobi Mate imaju i puno smisla za detalje. Npr. pribor za jelo je u ručno izvezenoj platnenoj vrićici. Ručni rad je i na kofici od kruha. Inače, činu svoj domaći kruh (za to je zadužen konobar) i kruh je tako dobar da smo odnili doma dvi-tri fetice koje su nan ostale.

Dobro, to možete jist i da dođete na početku sedmega miseca. Ali smokve punjene mladim sirom omotane u pancetu i zapečene na gradije ne možete. A-a. Jer smokava nema do kraja osmega miseca, normalno.
Smokve su vrh vrhova, najbolje od najboljeg, plus ultra. Om nom nom. Samo radi ovega se isplati doć. Om nom nom.

(slika s Facebook-stranice Konobe Mate)

U očekivanju vaših upita srdačno vas pozdravljamo
Vaši
golly&bossy

Comment ( 1 )

  • Bile Muhe

    Oli niste jili deserte u Mateta? Ma sve im je vrhunski, i slatko i slano i alkoholno!!!

Comments are closed.